fredag 19. desember 2008

Drageløperen


"Drageløperen" er en sterkt følelsesladd historie om vennskap, familie, ødeleggende feilgrep og befriende kjærlighet. I et splittet land på randen av krig, er to unge bestevenner, Amir og Hassan, iferd med å bli skilt for alltid. Det er en strålende ettermiddag i Kabul og himmelen er bristeferdig av den opprømte gleden ved en uskyldig drageløpturnering. Men i kjølvannet av dagens seier, vil en gutts fryktsomme og svikefulle handling bli opptakten til en katastrofe mellom to venner.

Nå, etter 20 år i Amerika, vender Amir tilbake til et farefylt Afghanistan, som er under Talibans kontroll, for å konfrontere de mørke hemmelighetene som fremdeles hjemsøker ham, og ta en siste modige sjanse for å prøve å gjøre opp for seg.

Jeg syntes den var veldig bra fordi forfatteren klarer å skildre disse personene i denne novellen, og hva som kjennetegner de så godt at du lever deg fullstendig inn i fortellingen. De to hovedpersonene i denne novellen er Amir og Hassan. De er fra to forskjellige folkegrupper som har vært i konflikt i mange år, men det hindrer ikke deres vennskap til hverandre.

Novellen var spesiell for meg fordi lever deg inn i en helt annen kulturs hverdag, med kjærlighet, vennskap og svik i et land på randen av krig. Sterk religiøs og hvordan et langt vennskap brått kan ta slutt etter svikefulle handlinger og hvordan forskjellige folkeslag blir behandlet i fremmedfientlige land. Det er en stadig stigende spenningskurve, og novellen bærer preg av at det er noe som skal skje gjennom hele novellen.
Jeg vil derfor absolutt anbefale denne novellen:)

1 kommentar:

Lone og Christine sa...

Har ikke lest boka men det fristet veldig etter å ha lest dette innlegget!Fint at du har fått med litt om hvordan boka er skrevt og kort om personene.